Új termékcsalád a láthatáron!

Új termékcsalád a láthatáron!

Január 7-én, vasárnap este az ATV "Heti Napló Sváby Andrással" című műsorában a mi egyik isztriai prémium extra szűz olívaolaj válogatásunk is az ajándékok között szerepelt. Az adás után többen írtatok és kérdeztétek, hogy mik ezek az olívaolajok, nem találjátok a webshopon.
 
Az a helyzet, hogy ez a megjelenés egy kis termék-spoilerezés volt, mivel az isztriai Belic család olívaolajait csak februártól vezetjük be a kínálatunkba.
.
Az új termékcsaládunk története a következő:

Amikor 2023-ban az isztriai Mate Orna d.o.o lett a világ legjobb olívafarmja, az - addig is prémium árfekvésű - olívaolajaik árát jelentősen megemelték. Először azt gondoltuk, hogy azt az árszintet már nem fogja tolerálni a magyar piac, így új termelők felkutatásába kezdtünk. (Szerencsére a Mate-minőség kedvelői továbbra is keresik az olívaolajaikat, így egy limitált tételt azóta is tartunk belőle. De ez a történet most nem a Mate-ról szól.)

Alaposan átolvastuk az extra szűz olívaolajok "Michelin kalauzát", a Flos Olei katalógusát, kiválasztottunk néhány lehetséges jövőbeli partner. Aztán mint a mesében, felkaptuk a hétmérföldes csizmánkat és nekivágtunk Isztriának. Ezen az utazáson találtunk rá az Olea BB - Oleum Viride Belic családi vállalkozásra.

Pontosan őket kerestük! Közepes méretű családi vállalkozás, személyesen intéznek mindent, szívügyük a magas minőségű olívaolaj előállítása. A horvát piacon fogalom a Belic név, nagyon sok jó nevű étteremben megtalálhatóak az olajaik. Nagyszerű, elhivatott, jókedvű, őszinte embereket ismertünk meg, akik már az első találkozásunkkor  alaposan megvendégeltek minket, az olívaolajaikhoz a gyakorlatban párosítva egy-egy ételt.

12 fajta olívaolajat termelnek és árusítanak, ebből mi most 5 fajtát kezdünk el forgalmazni. A választásnál arra törekedtünk, hogy minél több ízvilágot, különböző karakterű olívaolajat mutassunk be nektek. Figyelembe vettük azt is, hogy a termelők és az olívaolajaikat használó séfek melyik olajat milyen ételekhez, ízharmóniákhoz javasolják. Nem biztos, hogy ez lesz a végleges választék lehet, hogy újabb tételeket is bevezetünk, vagy egyiket-másikat lecseréljük másik ízvilágra. De ez még a jövő zenéje.

Ami biztos, hogy februártól az 5 kiválasztott Belic prémium extra szűz olívaolajat megtaláljátok majd a webshopunkban. Természetesen minden, a fogyasztással kapcsolatos információval, javaslattal együtt.

Reméljük, ezeket a prémium olívaolajokat is úgy fogjátok szeretni, mint amennyire megkedveltétek Isztriáról  a Bursic De Kleva és a Mate termékeket.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.