A legfinomabb házi készítésű souvlaki

A legfinomabb házi készítésű souvlaki

Hozzávalók 2-3 személyre

  • 400-500 g csirke, sertés vagy bárányhús
  • 2 evőkanél citromlé
  • 2-3 teáskanál Tofillo Madara BBQ fűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj (ajánljuk  hozzá: Biolea Estate)
  • + tálaláshoz karakteresebb aromájú olívaolaj (ajánljuk  hozzá: Mate timbro istriano  vagy Bursic De Kleva)

      

Elkészítés

  • A húst vágd fel 2-3 cm-es darabokra, keverd jól össze a BBQ fűszerkeverékkel, a citromlével, az apróra vágott vagy préselt fokhagymával valamint az olívaolajjal, és lefedve egy éjszakára tedd a hűtőszekrénybe;
  • Készítsd el a nyársakat – ehhez használhatsz hurkapálcát vagy kifejezetten rablóhúshoz, souvlakihoz készített fa nyársakat;
  • Ha a konyhában készíted a souvlakit, akkor hevítsd fel a sütéshez használt serpenyőt, de faszenes, elektromos vagy gázfűtéses grillt is használhatsz. A serpenyőbe, sütőlapon ne használj plusz zsiradékot;
  • Grillezzd meg a húst – a hús fajtájától függően maximum 5 percig oldalanként.

 

Extra tippek:

  • Kicsit vizezd be a nyársakat mielőtt feltűzöd rá a húst, így az szaftosabb lesz és nem ég rá a fa felületére;
  • Fa nyárs helyett használhatsz vastag rozmaring gallyakat. Ekkor természetesen először távolítsd el a leveleket a rozmaring ágról, kicsit nedvesítsd be, ezt követően készítsd el a nyársat.
  • Tálaláskor a húsra csepegtess Mate timbro istriano vagy a Bursic De Kleva olívaolajat a friss, karakteres aroma kiemeléséhez.
  • Kiváló hozzá bármilyen zöldsaláta, tzatziki, pirítós kenyér vagy pita. Ha steak krumplit ennél hozzá, ahhoz is használd bátran a BBQ fűszerkeveréket és a végén pár cseppet a Mate timbro istriano vagy De Kleva olívaolajokból

Ajánlott alapanyagokat megtalálod:

https://olivacsepp.hu/collections/isztriai-olivaolajok

https://olivacsepp.hu/products/tofillo-madara-bbq-fuszerkeverek-50-gr

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.