Mi vagyunk az Olívacsepp

Az Olívacsepp márkát mi ketten álmodtuk meg, hoztuk létre és működtetjük.
Sinkó Ferenc alapító, tulajdonos:
"Az olívaolajjal hobbi szinten több, mint egy évtizede foglalkozom. Azóta rengeteget tanultam róla. Részt vettem több olívaszüreten, megismertem a legősibb és legmodernebb gyártási technológiákat.
Évával közösen workshopokon, professzionális kóstolókon, főzőkurzusokon közvetlenül a termelőktől és szakértőktől tanulhattunk.
2022-ben hoztuk létre az Olívacseppet. A közös munkában az én feladatom a termelőkkel való kapcsolattartás, a raktározással kapcsolatos feladatok ellátása.
Csomagolom, címkézem, postázom és szükség esetén ki is szállítom a megrendeléseket.
Főállásban a pénzügyi szektorban dolgozom, így ez a manuális munka nekem pihentető, egyfajta meditatív tevékenység.
3 tény rólam:
- Bölcsész - filozófus - végzettségem van, így nagyon érdekelnek az olívaolaj vallási, spirituális vonatkozásai is. A kóstolókon sokat mesélek erről is.
- Kedvenc termelőim: a Biolea Estate és a Pamako. A két fiatal tulajdonos - Chloe és Efti - újhullámos termelők, akik sokan tesznek azért, hogy a krétai olívaolaj a világ élvonalába kerüljön.
- Kedvenc olívaolajam: A Pamako Blend olaját táplálékkiegészítőként használom. Minden reggel egy evőkanállal fogyasztok belőle. A Biolea Estate pedig azért a kedvencem, mert univerzális, enyhe aromájú olaj. Nálunk ez az alap olívaolaj, mindent Biolea-val sütünk, főzünk.

Botka Éva Eszter – alapító,
tulajdonos
"Korábban annyit tudtam az olívaolajról, hogy legjobb és legegészségesebb az extra szűz. Mire létrehoztuk az Olívacseppet már elméletben és gyakorlatban is felzárkóztam Ferihez.
Az Olívacseppben a feladataim nagyon sokrétűek. Intézem a teljes adminisztrációt, kezelem a raktárkészletet, számlázok, menedzselem a webshopot - készletnyilvántartás, akciók, blogok, receptek, hírek, hírlevelek. És tanulom a social media-t, mert az Insta, FB posztokkal is foglalkoznia kell valakinek.
Végzettségem szerint külgazdaság szakos közgazdász vagyok - magyarul "külkeres" - így a feladatom az import teljeskörű lebonyolítása is. És az ügyfélszolgálatos telefonvonal végén is engem érsz el.
Az Olívacsepp nekem sem a főállásom, így mindezek mellett igyekszem ügyesen zsonglőrködni az időmmel és az energiáimmal.
3 tény rólam:
- Természetgyógyásznak tanulok, így az olívaolaj (és az általunk szintén forgalmazott gyógyteák) egészségügyi hatásairól nálam van kiforrottabb és naprakészebb tudás.
- Nagyon, de tényleg nagyon szeretek főzni. "Csak" háziasszonyként, nem vagyok profi. Viszont remekül tudom zaklatni a termelőinket újabb és újabb receptekért. Mert szeretném, ha minél több információt tudnánk adni nektek arról, hogy melyik olívaolajat mire érdemes használni.
- Kedvenc termelőm és olívaolajom: Maria Bursic (emberileg is nagyon kedvelem) és az ő De Kleva-ja (Isztriai-félsziget)."

Az Olívacsepp nem tudna működni lelkes, segítő családtagok nélkül. A kóstoltatásokon Emese és Eszter támogatja a munkánkat. Nekik köszönhetjük azt is, hogy akár szakmai útra akár valódi, pihenős szabadságra el tudunk utazni. Online tudjuk figyelni a megrendeléseket, készítjük a számlákat, a lányok pedig csomagolnak, címkéznek és postáznak.
Emese és Eszter is tökéletesen felkészült az olívaolajainkból - hol és milyen bogyóból készülnek, milyen ízvilágot képviselnek, mely ételek készítéséhez melyiket javasoljuk.

Így a sétáló kóstolók során hozzájuk is bátran fordulhattok tanácsért, információkért.
Ültetett rendezvényeinken pedig az ő feladatuk az, hogy mindig időben érkezzen az asztalokra a soron következő olívaolaj.
Mindketten egyetemisták. Így a legnagyobb kihívás azt megszervezni, amikor vizsgaidőszakra esik egy-egy nagyobb kóstoltatás, ahol szükségünk van a segítségükre.
Emese kedvenc olívaolaja: Belic Vodnjanska Crnica (Isztriai-félsziget)
Eszter kedvence a toszkán olívaolajunk: Castellare di Castellina (vagy ahogy vásárlóink hívják: a "madaras" olívaolaj)