Mi már csak olívaolajjal készítjük a kevert süteményeket. Próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók - kb 14-16 db muffinhoz
- 200 g finomliszt átszitálva
- kb. 150 g kristálycukor
- 4 db M-es tojás
- 1 kezeletlen héjú narancs leve és reszelt héja
- 1 közepes alma kis lyukú reszelőn lereszelve
- 1 dl enyhe ízvilágú extra szűz olívaolaj (mi Biolea Estate-et használunk)
- 0,5 dl Biolea Nerantzio narancsos olívaolaj
- 3 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs otthon, akkor használj hozzá őrölt fűszereket - pl. fahéjat, gyömbért, csillagánizst, szegfűszeget, szegfűborsot - ízlés szerint)
- kis csipet só
- fél csomag sütőpor
- csapott mokkáskanál szódabikarbóna (ha nincs otthon, akkor mehet az egész zacskó sütőpor a keverékbe)
- És a legjobb rész: ízlés szerint mehet bele apróra tört étcsoki, dió, mandula, kesudió darabkák, mazsola, egyéb aszalt gyümölcs. Mi általában csokival, dióval és mazsolával készítjük.
A cukrot a tojásokkal keverd habosra. Keverd össze a száraz hozzávalókat - liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna, fűszerek.
A cukros tojáshoz felváltva adagold a lisztet, az olívaolajat és a narancslevet. Végül forgasd a keverékbe a reszelt almát, a csokit, magvakat és mazsolát (aszalt gyümölcsöt).
A muffin tepsibe helyezd bele a papírkosárkákat, és töltsd meg mindegyiket kb 2/3 részig a kikevert tésztával.
180 fokon, légkeverés nélkül süsd tűpróbáig - vagyis addig, amíg a belszúrt hústűre vagy fogpiszkálóra már nem ragad rá a nyers tészta. A sütési idő függ a sütőtől is, általában 25-30 perc.
Várj, amíg picit kihűl, akkor könnyedén ki tudod emelni a tepsiből.
Javasolt olívaolajok:
https://olivacsepp.hu/products/biolea-estate-kreta
https://olivacsepp.hu/products/biolea-nerantzio-kretai-olivaolaj-naranccsal
