Ez a recept sokkal, de sokkal egyszerűbb annál, mint első olvasatra tűnik.
Hozzávalók
- 200 g, legalább 70% kakaó tartalmú csokoládé, kis darabokra törve, vagy vágva
- ¾ csésze (kb 175 ml) víz
- Biolea Nerantzio keserűnarancsos olívaolaj
- Nagy szemű tengeri só, maldon só vagy „sóvirág” (fleur de sel)
Elkészítés
- A csokoládét vízgőz felett, vagy közepes lángon egy lábasban megolvasztjuk, hozzáöntjük a vizet, és – továbbra is közepes lángon - addig keverjük, amíg a krém fényes és selymes állagúvá nem válik
- Öntsük a még forró, csokis keveréket egy magas falú rozsdamentes tálba. Egy nagyobb tálat töltsünk fel jéggel vagy jeges vízzel, erre helyezzük rá a csokikrémes edényt. Kevés narancsos olívaolajat adjunk a krémhez. Elektromos kézi mixerrel, magas fokozaton keverjük a csokimasszát körülbelül 5 percig vagy addig, amíg a keverék sűrűvé és fényessé, nagyjából vajas krém állagúvá nem hűl.
- A lehető leggyorsabban formázzuk a csokikrémet – két evőkanál segítségével – hosszúkás darabokra (lásd a recepthez tartozó képen), majd sütőpapírral borított tálra, vagy kisebb sütőlemezre esetleg tepsibe téve fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
- Tálaláskor a chantilly krémet finoman locsoljuk meg egy kevés Biolea Nerantzio olívaolajjal és szórjuk meg egy csipetnyi tengeri sóval, vagy sóvirággal, ami még jobban kiemeli a desszert csokoládés-narancsos ízét. (Nagyon különleges ízhatást kapunk, ha egy kis csípős chilipelyhet is szórunk rá)
Ajánlott alapanyagokat megtalálod:
https://olivacsepp.hu/products/biolea-nerantzio-kretai-olivaolaj-naranccsal