Gesztenye stifado

Gesztenye stifado

A stifadot Görögországban készítik marhából, bárányból és kecskéből. És Krétán szelídgesztenyéből is. Ha egy jó, magyaros pörkölt ízre számítasz, akkor csalódni fogsz. A stifado teljesen más világ, inkább egy édeskésebb, paradicsomos ragu. De elképesztően finom! Hogyan készítsd?

 

Hozzávalók (kb. 3-4 személyre)

40 dkg főtt, tisztított szelídgesztenye

40 dkg tisztított, egész gyöngyhagyma

1 kisebb fej szeletelt lilahagyma

2-3 evőkanál enyhe ízű olívaolaj (mi Biolea Estate-tel készítjük)

2 nagyobb gerezd apróra vágott fokhagyma

1 babérlevél

1 kis darab fahéj

4 db szegfűszeg

2 dl paradicsompüré

0,5 – 1 dl vörösbor (látni fogod, mennyi folyadékot vesz fel a stifado főzés közben)

2 evőkanál méz

Só ízlés szerint

 

Készítése:

  1. Egy edényben forrósítsd fel az olívaolajat és 4-5 percig pirítsd rajta a hagymákat, amíg egy kis színt nem kapnak.
  2. Add hozzá a fokhagymát és a főtt gesztenyét, jól keverd össze és süsd további 2-3 percig.
  3. Öntsd a keverékhez a vörösbort és a mézet és főzd további 2 percig. Így az alkohol kicsit elpárolog.
  4. Add hozzá a paradicsompürét, a fahéjat, szegfűszeget és a babérlevelet és enyhén sózd meg.
  5. Kis lángon főzd kb 20 percig, amíg a lé jól besűrűsödik. Vigyázz, nehogy leégjen!
  6. Rizzsel, krumplipürével vagy kenyérrel is tálalhatod.
Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.