A Biolea Lemonio aromájában nem a citrom leve, hanem a héjában lévő illóolajok aromája köszön vissza. Így nem savanykás, hanem citrusosan gyümölcsös ízt kölcsönöz az ételeknek. A füstölt lazacnak is ellenállhatatlan karaktert kölcsönöz.
Hozzávalók
- 1 nagy szelet füstölt lazac (elég nagy legyen ahhoz, hogy megtöltve fel tudjuk tekerni és szeletelni)
- 1 csésze Feta sajt
- Apróra vágott friss kapor (ha nem szereted, használj petrezselymet)
- Ízlés szerint friss, aprított menta
- 3 evőkanál Biolea Lemonio olívaolaj
Elkészítés
- Egy mély tálban addig keverd a feta sajtot a friss kaporral és a Biolea Lemonio olívaolajjal, amíg egy könnyű, hab állagú krémet nem kapsz;
- Helyezd a füstölt lazacot egy darab alumínium fóliára, kend meg a sajtkrémmel és szorosan tekerd fel;
- Tálalás előtt legalább 2 órára tedd a tekercset a hűtőszekrénybe;
- Tálaláskor szeleteld fel, csepegtess rá kevés Biolea Lemonio olívaolajat. Tálald friss kaporral vagy petrezselyemmel, ízlés szerint apróra vágott mentalevelekkel.
Ajánlott alapanyagot megtalálod:
https://olivacsepp.hu/products/biolea-lemonio-kretai-olivaolaj-citrommal