Füstölt lazac tekercs

Füstölt lazac tekercs

A Biolea Lemonio aromájában nem a citrom leve, hanem a héjában lévő illóolajok aromája köszön vissza. Így nem savanykás, hanem citrusosan gyümölcsös ízt kölcsönöz az ételeknek. A füstölt lazacnak is ellenállhatatlan karaktert kölcsönöz.

 

Hozzávalók

  • 1 nagy szelet füstölt lazac (elég nagy legyen ahhoz, hogy megtöltve fel tudjuk tekerni és szeletelni)
  • 1 csésze Feta sajt
  • Apróra vágott friss kapor (ha nem szereted, használj petrezselymet)
  • Ízlés szerint friss, aprított menta
  • 3 evőkanál Biolea Lemonio olívaolaj

 

Elkészítés

  • Egy mély tálban addig keverd a feta sajtot a friss kaporral és a Biolea Lemonio olívaolajjal, amíg egy könnyű, hab állagú krémet nem kapsz;
  • Helyezd a füstölt lazacot egy darab alumínium fóliára, kend meg a sajtkrémmel és szorosan tekerd fel;
  • Tálalás előtt legalább 2 órára tedd a tekercset a hűtőszekrénybe;
  • Tálaláskor szeleteld fel, csepegtess rá kevés Biolea Lemonio olívaolajat. Tálald friss kaporral vagy petrezselyemmel, ízlés szerint apróra vágott mentalevelekkel.

 Ajánlott alapanyagot megtalálod: 

https://olivacsepp.hu/products/biolea-lemonio-kretai-olivaolaj-citrommal


Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.