Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma
- Reszelt parmezán
- Pirított tökmag (vagy napraforgó, dió, mandula, esetleg kesudió)
- Só, bors
- Olívaolaj (ajánljuk hozzá: Biolea Estate vagy Ezüst Pamako)
A hozzávalókat dobd be egy késes aprítóba, először csak egy kevés olívaolajat önts hozzá. Menet közben látni fogod, mennyi olajat kell még hozzáadnod a neked megfelelő állag eléréséhez. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Keverheted-apríthatod egészen krémesre, de akár hagyhatod kicsit rusztikusabb, nagyobb darabokban is az alapanyagokat. És kész is!
Mivel a medvehagyma intenzív ízű, érdemes enyhébb aromájú olívaolajat használni hozzá. Mi két krétai olajjal szeretjük legjobban, a Biolea Estate-tel vagy az Ezüst Pamako-val.
És, hogy mire használhatod? Pirítósra kenheted, tésztára rakhatod, leveles tésztába sütheted töltelékként... engedd szabadon a fantáziád! Jól záródó üvegben, egy ujjnyi olívaolajjal a tetején, hűtőben egy-két hétig is eláll.