Sült lazac cukkinivel, friss kaporral

Sült lazac cukkinivel, friss kaporral

Hozzávalók (2 személyre)

  • 1 egész, közepes méretú sárga vagy zöld cukkini
  • 2 friss lazac filé
  • Friss kapor (ha nem szereted az ízét, használj helyette petrezselymet)
  • 1 citrom (kezeletlen héjú)
  • Tofillo Madara fűszerkeverék halételekhez
  • Biolea Lemonio olívaolaj

 

Elkészítés

  • Karikázd fel a cukkiniket vékony, kb 1 cm-es szeletekre;
  • Egy sütőpapír közepére halmozd fel a cukkinikarikákat, helyezd rá a lazacszeleteket;
  • Szórd meg a fűszerkeverékkel, apróra vágott kaporra és pakolj rá citromkarikákat (a citromon hagyd rajta a héját);
  • Locsold meg Biolea Lemonio olívaolajjal;
  • Zárd össze a sütőpapírt – kis csomagot készítve a lazac-toronyból – és 180 fokra melegített sütőben hőlégkeveréssel süsd kb 30 percig. 20 perc után ellenőrizd a lazacot, és ha még nyers a közepe, akkor 5 perccel süsd tovább, mint fél óra. (Érdemes akkor újra ellenőrizni, hogy ne száradjon ki a halhús)

Ajánlott alapanyagokat megtalálod: 

https://olivacsepp.hu/products/biolea-lemonio-kretai-olivaolaj-citrommal

https://olivacsepp.hu/products/tofillo-madara-fuszerkeverek-haletelekhez

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.