Hozzávalók (2 személyre)
- 1 egész, közepes méretú sárga vagy zöld cukkini
- 2 friss lazac filé
- Friss kapor (ha nem szereted az ízét, használj helyette petrezselymet)
- 1 citrom (kezeletlen héjú)
- Tofillo Madara fűszerkeverék halételekhez
- Biolea Lemonio olívaolaj
Elkészítés
- Karikázd fel a cukkiniket vékony, kb 1 cm-es szeletekre;
- Egy sütőpapír közepére halmozd fel a cukkinikarikákat, helyezd rá a lazacszeleteket;
- Szórd meg a fűszerkeverékkel, apróra vágott kaporra és pakolj rá citromkarikákat (a citromon hagyd rajta a héját);
- Locsold meg Biolea Lemonio olívaolajjal;
- Zárd össze a sütőpapírt – kis csomagot készítve a lazac-toronyból – és 180 fokra melegített sütőben hőlégkeveréssel süsd kb 30 percig. 20 perc után ellenőrizd a lazacot, és ha még nyers a közepe, akkor 5 perccel süsd tovább, mint fél óra. (Érdemes akkor újra ellenőrizni, hogy ne száradjon ki a halhús)
Ajánlott alapanyagokat megtalálod:
https://olivacsepp.hu/products/biolea-lemonio-kretai-olivaolaj-citrommal
https://olivacsepp.hu/products/tofillo-madara-fuszerkeverek-haletelekhez