Hozzávalók (1-2 személyre)
- 200 gr Feta sajt
- Egy maréknyi koktélparadicsom (kb 150 gr)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál Kalamata és zöld olívabogyó vegyesen (finomabb, ha nem magozott)
- Extra szűz olívaolaj (ajánljuk hozzá: tálaláshoz De Kleva extra szűz olívaolaj, sütéshez Biolea Estate prémium extra szűz olívaolaj)
- Chili pehely
- Ízlés szerint só
- Szárított kakukkfű (ajánljuk hozzá: Tofillo bio-organikus krétai kakukkfű), friss vagy szárított rozmaring.
Elkészítés
- Tedd az egész feta sajtot egy kisebb sütőtál közepére. Pakold a sajt köré a paradicsomot, olívabogyót és a fokhagyma gerezdeket;
- Locsold meg a fetát és a zöldségeket olívaolajjal, szórd rá a kakukkfüvet, a rozmaringot és ízlés szerint chili pelyhet;
- Ha a feta nem elég sós, enyhén sózhatod is;
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd – fedő nélkül – kb. 15-20 percig, 10 perc után a tál aljában összegyűlő szafttal locsold meg a tetejét;
- Ha letelt a sütési idő, egy kanállal jól keverd meg a sütőedény közepén lévő fetát, ettől szuperkrémessé válik! A végén egy kanállal locsolj a sütőedény közepén lévő fetára a tál alján összegyűlt léből (olívaolaj-paradicsom-fűszerek keveréke).
- Tálaláskor locsolj rá egy kevés friss, aromás olívaolajat
- Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálald
Ajánlott alapanyagokat megtalálod:
https://olivacsepp.hu/collections/premium-extra-szuz-olivaolajok
https://olivacsepp.hu/products/tofillo-szaritott-kakukkfu