Szupergyors sült feta

Szupergyors sült feta

Hozzávalók (1-2 személyre)

  • 200 gr Feta sajt
  • Egy maréknyi koktélparadicsom (kb 150 gr)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál Kalamata és zöld olívabogyó vegyesen (finomabb, ha nem magozott)
  • Extra szűz olívaolaj (ajánljuk hozzá: tálaláshoz De Kleva extra szűz olívaolaj, sütéshez Biolea Estate prémium extra szűz olívaolaj)
  • Chili pehely
  • Ízlés szerint só
  • Szárított kakukkfű (ajánljuk hozzá: Tofillo bio-organikus krétai kakukkfű), friss vagy szárított rozmaring.

 

Elkészítés

  • Tedd az egész feta sajtot egy kisebb sütőtál közepére. Pakold a sajt köré a paradicsomot, olívabogyót és a fokhagyma gerezdeket;
  • Locsold meg a fetát és a zöldségeket olívaolajjal, szórd rá a kakukkfüvet, a rozmaringot és ízlés szerint chili pelyhet;
  • Ha a feta nem elég sós, enyhén sózhatod is;
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd – fedő nélkül – kb. 15-20 percig, 10 perc után a tál aljában összegyűlő szafttal locsold meg a tetejét;
  • Ha letelt a sütési idő, egy kanállal jól keverd meg a sütőedény közepén lévő fetát, ettől szuperkrémessé válik! A végén egy kanállal locsolj a sütőedény közepén lévő fetára a tál alján összegyűlt léből (olívaolaj-paradicsom-fűszerek keveréke). 
  • Tálaláskor locsolj rá egy kevés friss, aromás olívaolajat
  • Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálald

Ajánlott alapanyagokat megtalálod:

https://olivacsepp.hu/collections/premium-extra-szuz-olivaolajok 

https://olivacsepp.hu/products/tofillo-szaritott-kakukkfu

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.